vrijdag 1 maart 2013

Fotografie klas 3

Een nieuwe manier van 'verbeelden' is in de afgelopen jaren sterk gegroeid, om daarmee kennis te maken kregen de leerlingen de afgelopen periode een fotografie opdracht. De opdracht was om met de begrippen beweging, licht, abstact aan het werk te gaan. Onderstaand enkele prachtige foto's die de leerlingen in groepjes van 2 hebben gemaakt.












Peerke Donders klas 2

Klas 2 is op exursie naar Peerke Donders geweest, daar kregen zij 2 verschillende workshops in het museum, die beide gingen over 'naastenliefde'. Workshop 1 ging over de 7 werken van barmhartigheid.
  1. De hongerigen spijzen
  2. De dorstigen laven
  3. De naakten kleden
  4. De vreemdelingen herbergen
  5. De zieken verzorgen
  6. De gevangenen bezoeken
  7. De doden begraven
De leerlingen gingen dit is een soort spelvorm zelf onderzoeken en naar zichzelf kijken en naar hun omgeving. In workshop 2 maakte ze een persoonlijke schijf, met daarop iets wat je voor een ander hebt gedaan of iemand voor jou heeft gedaan.














Maskers JOT klas 1b

Net als de voorgaande groepen van de JOT heeft ook de helft van klas 1b gipsmaskers gemaakt, dit was weer spannend en ook weer net zo voorzichtig te werk gaan als de voorgaande groepen. Hieronder een paar actie foto's!!










Traktatie voor een dierbare klas 4

De laatste opdracht voor klas 4 was het maken van een traktatie voor een dierbare. Dit kan zijn voor je ouders, vrienden, familie. De opdracht is als voorbereiding op het praktisch examen dat over 2 weken gaat beginnen. A.d.h.v. het oude examenonderwerp 'traktatie'. Sommige leerlingen moesten een 2d werk maken andere leerlingen een 3d werk. Hieronder ziet u enkele resultaten.

 
Fototoetsel voor een vriendin (3d, gedroogd fruit)

Bikini voor een vriendin (3d brownie, fondant, glitters)

Geboortelijstje voor haar zelf (2d, aqrylverf)

Natuurtaart voor moeder (2d, doek,verf, diverse materialen)
 
Taartpunt voor moeder (3d, klei, verf, plastic)

                                                        Stapeltaart voor moeder ( 2d, doek, verf)

Snoephuisje voor een vriendin (2d, doek, verf, diverse materialen)

Tafelhanger (2d, potlood,inkt)
 
High tea voor moeder (2d, doek, verf)
 

Speelgoed ontwerpen, klas 3

De leerlingen van klas 3 zijn de afgelopen weken bezig geweest met het maken van houten speelgoed. Het moest voldoen aan een aantal eissen zodat het geschikt is voor kinderen. Bijv. ze moesten denken aan de veiligheid,bruikbaarheid, stevigheid en ook of kinderen het leuk vinden om mee te spelen. Hieronder ziet u de resultaten van de diverse soorten speelgoed, waar de leerlingen hard aan hebben gewerkt. De resultaten mogen er zeker zijn.